torsdag 30 augusti 2007

ljuva 70-tal, + lite 80-tal

Här kommer lite bilder på diverse spel jag samlat på mig, dels för att jag gillar designen och dels för att man inte kan bli annat än nostalgisk.

Först nåt som alla 70-talister känner igen; Game & Watch-spelen från nintendo... Squish (1986), Donkey Kong (1982), Oil Panic (1982), Parachute (1981) samt Popeye (1981). Roade mig många bilsemestrar till Finland. På den tiden ägde jag bara Octopus och Donkey Kong Jr.

Det här ägde jag aldrig själv, men nån kompis hade det, och många timmar gick åt för att febrilt trycka på push-knappen och klara hinderbanan på tid. Svinsvårt att klara. Lätt beroendeframkallande.
De här spelen har jag mest köpt för kartongernas skull. Snyggaste jag sett nästan. Iofs är det bara kartongerna som är nåt att ha också, eftersom båda spelen var så otroooligt tråkiga.

Black Box (1978) - ännu en orgie i plast med så cool design att jag inte kunde låta bli att köpa det. Detta är faktiskt rätt kul att spela också. Lite som mastermind, fast man ska gissa kulornas placering. (Nej, kulorna ligger inte på planen under spelets gång, bara i slutskedet) Kolla in det slicka locket nedan.


2 kommentarer:

Välkommen! sa...

Ja! DonkeyKong är ju en klassiker! :)

För övrigt, grymt trevlig blogg! Jag länkar till dig från min blogg så jag kan komma förbi och kolla lite oftare!

Jesper Palmqvist sa...

Hej

hittade sidan pga spelet. Hade spelet som liten och nu vill jag gärna ha det igen. Kan man köpa Black Box av dig?

schasper@gmail.com